Saturday 22 June 2019

"STEM With Rainbow Warriors" adlı E-Twinning Projemizi Tamamladık


STEM odaklı projemizde, fen (science), teknoloji (technology), mühendislik (engineering) ve matematik (mathematics) gibi dört önemli disiplinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan öğretim modeli  kullanıldı. Tüm bu alanlarda yetkin bireyler yetiştirmeyi amaçlayan proejmizde, öğrencilere günlük yaşamda problemlerle başa çıkmanın da bir matematiği olduğunu anlatıp, farklı düşünmelerini ve çeşitli problemlere yeni çözümler arama kabiliyetlerini artırmalarını sağlayacak bir yaklaşım sergilendi. Süreç sonunda öğrencilerimize katılım belgelerini takdim edildi.
            Proje süreci boyunca pek çok çevrimiçi etkinlikler düzenlenmiş, söyleşiler ve görüşmeler yapılmış, farklı niteliklerde eğitim teknolojileri ve çeşitli yazılımlar kullanılmıştır.
            Bu projeyle öğrencilerimiz; başka okullardan veya ülkelerden akranları ile iletişim kurarak farklı kültürleri tanımış oldular. Yabancı dilde iletişim konusunda kendilerini geliştirdiler. Süreç boyunca yapılan etkinliklerde web 2.0 araçlarını yakinen tanıyarak, yetkin bir şekilde kullanabilmeyi öğrendiler. Proje paydaşı olarak, içinde bulunduğu proje sürecinde, amaçları, hedefleri, projenin basamaklarını ve yola çıkılan amaç doğrultusunda hedefe ulaşarak değerlendirme yapmayı öğrendiler.
            Projemiz, 12 Haziran 2019 tarihinde Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezinde proje sergisi yapılmış; sergi sürecinde telekonferans yöntemiyle yaptığımız bağlantıda; öğrencilerimiz, proje çıktısı olarak yaptıkları posterin farklı bir kurumda sergilenmesinden dolayı mutluluk duyduklarını ve bu projenin bir parçası olduklarından oldukça keyif aldıklarını ifade etmişlerdir.







No comments:

Post a Comment